Trailerladen

Een paard is een vluchtdier en van nature claustrofobisch. Daarnaast beslaat het gezichtsvermogen van een paard bijna 360 graden, hij heeft dus het idee dat we hem bij wijze van spreken in een luciferdoosje gaan opsluiten als we hem in de trailer willen gaan vervoeren. Dit alles maakt dat je een paard goed dient te leren trailerladen. Helaas komt het veelvuldig voor dat er problemen ontstaan door:

  • Negatieve ervaringen met de trailer laat het paard zich niet (meer) in- of uitladen of
  • Onduidelijke communicatie tussen paard en begeleider begrijpt het paard niet wat we van hem verwachten.

Gelukkig zijn dit soort problemen vaak te verhelpen. Door veel met de trailer te oefenen krijgt het paard vertrouwen in zijn begeleider en de trailer en leert het wat er van hem verwacht wordt. Dit alles gebeurt op basis van respect, rust en begrip voor het paard.

De meeste trailerlaad sessies start ik met een obstakeltraining, hierin wordt de trailer nagebootst met obstakels en wordt met diverse grondwerk oefeningen de focus op duidelijke communicatie tussen paard en begeleider gelegd. Zodra er een goede basis communicatie aanwezig is zonder trailer, zal  vervolgens de trailer weer worden geïntroduceerd.

Daarnaast zal de eigenaar van het paard worden getraind, zodat u het trailerladen zelf ook later zonder problemen kunt doen. Voor de training zorgt u zelf voor een veilige trailer waarmee geoefend kan worden.

Per trailerlaad (voorbereid) sessie vraag ik EUR 70,- per uur. Voor alle bestemmingen in een straal van 10 km vanuit Onderdijk worden geen reiskosten berekend. Reiskosten worden in overleg vastgesteld, mail gerust voor meer informatie en de voorwaarden. Een sessie duurt maximaal anderhalf uur, geheel afhankelijk van de situatie. Ik hanteer deze tijd omdat het paard, indien we langer door zouden gaan, vaak weinig informatie meer opneemt. Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van het probleem en wordt in overleg bepaald.

Onder het menu ervaringen vind je tevens enkele ervaringen terug van anderen waarvoor ik een trailerlaad probleem heb opgelost. Indien je vragen en/of opmerkingen hebt, hoor ik ze graag.