Obstakeltraining / Schriktraining
Het volgen van obstakel/schriktraining kan de band tussen mens en paard verbeteren. Je kunt met deze training het zelfvertrouwen van het paard vergroten en zelf leer je hoe om te gaan met schrikreacties van het paard en hoe leiderschap te bieden in enge situaties.

Ik start de obstakel/schriktrainingen altijd aan de hand met touwhalster en leadrope, daarna kan optioneel worden gekozen om het parcours onder het zadel of aan de dubbele lijnen af te leggen. Tijdens deze training(en) zal worden gewerkt met o.a. zeiltjes, pionnen, vlaggetjes, plastic flessen/kartonnen bekers en hindernismateriaal, zodat het paard gewend raakt aan andere soort ondergrond om overheen te lopen, smalle doorgangen niet meer eng te vinden en kennis te maken met vreemde obstakels in zijn omgeving.
Voorafgaand aan deze training worden grondwerk oefeningen gedaan voor het bevestigen van controle en gehoorzaamheid. Obstakel/schriktraining zal tevens worden toegepast in het trainingstraject om trailerlaad problemen op te lossen.

Het is mogelijk om een dergelijke training in groepsverband op locatie te organiseren, materialen worden dan door mij aangeleverd. Duur van de training is dan gemiddeld 1,5 uur. Het tarief per persoon ligt tussen de 30 en 35 euro (exclusief reiskosten), afhankelijk van o.a. het aantal deelnemers en de locatie. Op locaties verder dan 30 km vanaf Onderdijk zijn minimaal 4 deelnemers nodig. Ook kunnen er privelessen (sessie van ca. 45 minuten) in schriktraining worden gevolgd, dan geldt het tarief van een les van 45 minuten. Het dragen van handschoenen is verplicht.

Hieronder een filmpje van een obstakeltraining in Andijk op 19 juli 2020.

En een filmpje van vandaag!

Geplaatst door De Ponyhoeve Andijk op Zondag 19 juli 2020