Mindfulness met paarden

Wil jij meer verdieping in de vriendschap met je paard? Is je paard erg gespannen en zou je graag zien dat hij of zij meer ontspannenheid kan ervaren? Wil jij tevens meer bewustzijn bij jezelf ontwikkelen? Dan ben je bij mij op de juiste plek aangekomen!

Oprechte aandacht voor jezelf en je paard, even niets hoeven en alleen maar ervaren. In mindfulness met paarden ga je leren voelen; jouw lichaam, het lichaam van je paard en jij zal jouw paard meer bewust laten worden van zijn of haar lichaam. Veel paarden zijn zich namelijk niet altijd bewust van hun gehele lichaam. Jij kan daar bij helpen. Je gaat met de ademhaling aan de slag, kun je ook samen ademhalen? Je zal verbinding leggen met je paard door middel van aanrakingen, energie uitwisselen en op die momenten kun je daadwerkelijk werken aan jullie band met elkaar. Je zal merken dat door aanrakingen je paard heerlijk zal ontspannen en door mindful (met aandacht) deze oefening te doorlopen, zal jij ook heerlijk ontspannen raken en de tijd even helemaal vergeten. Daarnaast kan je aan de slag met vragen op kaartjes over jezelf en je paard. Met aandacht leren kijken en luisteren naar je paard, puur in het NU zijn, samen. Er is toch niets mooiers?

Ook als je niet in het bezit bent van een eigen paard, maar wel de mindfulness oefeningen zou willen beleven; ik heb 2 fantastische paarden die het absoluut zien zitten om met jou deze belevenis te ervaren. Je bent van harte welkom op mijn prachtige locatie aan huis!

Deze lesstof is in lesvorm (45 minuten per sessie tegen mijn standaard lestarief) te volgen en in workshop vorm (dagdeel). Vraag via paardenfreestyletraining@gmail.com naar de mogelijkheden en tarief voor een workshop mindfulness met paarden.

Hieronder een korte impressie van mij en Julius, hoe ik zijn lichaam ‘afstrijk’. Zie hem heerlijk ontspannen genieten en bewust worden van zijn lichaam. Door regelmatig deze aandacht aan je paard te besteden, ontstaat er een prachtige vertrouwensband.

Strijk' jij je paard wel eens af? Verbinding maken met je handen door het gehele lichaam zacht langs te gaan. Ik doe dit regelmatig na mijn training, mijn pony vindt het heerlijk en ik kan eenvoudig eventuele veranderingen op het lichaam ontdekken. Hoe ik dit aanpak, zie je in bijgaand filmpje!

Geplaatst door Nina Paardenfreestyletraining op Zondag 8 oktober 2017

Rijden zonder angst

Diep in je hart wil je weer zo graag rijden, toch houdt enige angst je tegen om weer op te stappen. Bedenk je uitwegen voor jezelf om maar niet te hoeven rijden en wil je dit veranderen? Ben je het vertrouwen kwijt in jezelf en/of in je paard en wil je dit weer terug krijgen? Wellicht kan ik je helpen!

Door middel van o.a. schriftelijke opdrachten, bewustwordingsoefeningen en grondwerk ga je werken aan de communicatie en vertrouwensband tussen jou en je paard. Je bepaald zelf het tempo van het traject met als doel uiteindelijk weer vertrouwd in het zadel te kunnen zitten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.