Mijn eerste blog

IMG_1496_editedMijn eerste blog! Spannend en superleuk! Al een tijdje loop ik rond met ideeën waarvan dit er eentje is, informatieve korte blogs schrijven over paarden in de breedste zin van het woord. Doel is om informatie te delen die herkenbaar is en waar mensen van kunnen leren.

Naast mijn kantoorbaan, ben ik part-time freestyle instructeur en begeleid mensen met hun paarden op een positieve manier in o.a. loswerken, grondwerken, dubbele lange lijnen en rijden. Ook trailerladen, werken aan de lange teugel en obstakeltrainingen behoren tot de mogelijkheden.

Ik kom veel soorten mensen en paarden tegen met elk hun eigen interessant verhaal, soms ook verdrietig of dat men ‘vastloopt’ in de communicatie. Een voorbeeld hiervan is dat men vaak niet bewust is van het feit dat paarden, net als mensen, ook wisselen in stemming en daardoor ook in gedrag. Dat die ene oefening gisteren zo goed ging, wil niet zeggen dat het vandaag precies hetzelfde zal gaan. En wat vooral niet vergeten moet worden; hoe zit jij zelf in je vel die dag? Misschien gisteren beter dan vandaag? Paarden zijn ijzersterk in het aanvoelen van energieën en zien van lichaamstaal, het is niet voor niets dat zij worden ingezet ‘als spiegel’. In 90% van de gevallen waarin het misgaat in de communicatie met paarden, komt bij de mens vandaan. Paarden zijn werkwillige dieren en zijn bereid om met ons samen te werken, dus als het niet gaat zoals jij graag zou zien, ga terug naar jezelf en stel de vraag anders aan het paard. En blijf hierbij geduldig! Schreeuwen of slaan uit frustratie maakt jou als mens alleen maar onbetrouwbaar en niet stabiel, paarden zijn juist op zoek naar vertrouwen en stabiliteit.

Trots ben ik als ik deelgenoot mag zijn van een weg naar betere communicatie, plezier en welzijn en hoop dit nog lang te mogen blijven doen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *